Haapajärvellä on hyvä asua, elää yrittää, harrastaa!

Tietosuojaseloste ja sivuston käyttö

Tietosuojaseloste ja sivuston visithaapajarvi.fi käyttöehdot

1. MILLAISIA TIETOJA MINUSTA KERÄTÄÄN?

Sivustolla ei kerätä henkilötietoja mihinkään rekisteriin.

Sivuston palautelomakkeen tiedot välitetään kotisivulla olevan lomakkeen välityksellä Haapajärven kaupungin työntekijän sähköpostiosoitteeseen. Käyttäjän antamat tiedot näkyvät lähetetyssä lomakkeessa.

Sivustolla kerätään anonyymejä tietoja Google Analytics -palvelulla. Palvelun käytöstä havainnoituja tietoja ovat esim.  käyttö- ja selaustiedot, sivu/sivut joiden välillä käyttäjä liikkuu, laitteen malli,  tiedonkeruun kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen versio, IP-osoite, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä.

2. MISTÄ LÄHTEISTÄ TIETOJANI KERÄTÄÄN?

Pääasiallisesti henkilötiedot kerätään käyttäjältä itseltään pl. anonyymi verkkoanalytiikkadata.

3. MIHIN TARKOITUKSEEN TIETOJANI KÄYTETÄÄN?

Käsittelemme kerättyjä tietoja ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin:

Palvelun kehittäminen
Palvelun asiakaspalvelu
Mahdollisten väärinkäytösten havainnointi ja estäminen

4. MITEN TIETOJANI SÄILYTETÄÄN?

Lomaketietoja ei tallenneta erillisiin tietovarastoihin tai rekistereihin, vaan ne säilytetään tarpeellisen ajan viestin vastaanottaneen kaupungin työntekijän sähköpostilaatikoissa.

Google Analytics-palvelulla kerätyt tiedot säilytetään Googlen Analytics-työkalussa. Google Analytics -palvelun tiedot kerätään anonyymisti, eikä niitä yksilöidä.

5. KUINKA KAUAN TIETOJANI SÄILYTETÄÄN?

Säilytämme käyttäjän yksilöityjä tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen.

6. KUKA KÄSITTELEE TIETOJANI?

Tietojen käsittely tapahtuu Haapajärven kaupungin työntekijöiden toimesta, voimassaolevan henkilötietolain mukaisesti. Kaupunki pidättää oikeuden ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti.

Tietoja ei siirretä tai luovuteta EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle.

Muilta osin henkilötietojen käsittelystä huolehditaan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

7. LUOVUTETAANKO TIETOJANI KOLMANSILLE OSAPUOLILLE?

Emme myy, vuokraa tai luovuta käyttäjän henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Voimme kuitenkin luovuttaa käyttäjän henkilötietoja toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla.

8. MITEN TIETONI SUOJATAAN?

Käytämme tarpeellisia teknisiä ja kaupungin sisäisiä tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Näitä keinoja ovat muun muassa palomuurit, salaustekniikat, turvalliset tilat, turvalliset salasanat, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen, huolellinen käyttö sekä sopimukset alihankkijoiden kanssa.

Sivuston visithaapajarvi.fi palvelimen ja käyttäjän selaimen välinen liikenne on lisäksi suojattu SSL-sertifikaatilla.

9. KÄYTETÄÄNKÖ SIVUSTOLLA EVÄSTEITÄ?

Eväste eli “Cookie” on tekstitiedosto, jonka selain tallentaa päätelaitteellesi, kun vierailet sivustollamme. Selain lähettää tiedon vierailustasi takaisin verkkosivulle, kun vierailet siellä uudestaan. Eväste on sidottu selaimeen, eikä lähtökohtaisesti ole jaettavissa eri selainten tai laitteiden välillä, ellei jokin muu sovellus tai lisäosa erikseen sitä mahdollista.

Eväste ei voi ajaa ohjelmistoja, eikä sitä voida käyttää virusten tai muun haitallisen koodin toimittamiseen, eikä vahingoittamaan päätelaitettasi tai tiedostojasi. Yksittäistä käyttäjää ei voida tunnistaa pelkästään evästeen käytön kautta.

Käytämme verkkosivuilla Google Analytics-analytiikkaa verkkosivustoamme kehittääksemme. Google Analytics on Google Inc.:in tarjoama palvelu, joka toimii käyttämällä evästeitä. Googlen evästeisiin sovelletaan Googlen ehtoja ja käytäntöjä, joista löytyy lisää tietoa osoitteessa https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

10. MILLAISIA MAHDOLLISUUKSIA MINULLA ON VAIKUTTAA?

Käyttäjällä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Käyttäjä voi tarkastaa henkilötietonsa ottamalla yhteyttä sivuston ylläpitoon.

Käyttäjällä on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia selainvalmistajan ohjeiden mukaisesti sekä tyhjentää mahdolliset evästeet selaimen välimuistista. Evästeiden tyhjentäminen ei lopeta mahdollista tiedon keruuta.

11. MIHIN VOIN OTTAA YHTEYTTÄ?

Tietosuoja-asioissa voit lähestyä sivuston ylläpitoa. Yhteystiedot löytyvät täältä.